Sint Jans Gilde Brummen

Anno 1611

De vogelwei, een begrip in de weide omtrek ...

 

 

Sint Jans Gilde Brummen anno 1611

LAATSTE NIEUWS :

Wat een mooie dag, Vogelwei 2019, met 1 maar: Geen nieuwe Koning helaas. Paul Zwinenberg, Koning van 2018 prolongeert zijn titel. Hij  werd niet verslagen door de ca 530 schutters die zich op hadden gegeven bij Primera en op de Vogelwei. Er bleef van beide vogels nog een kontje aanplakken en het was een heuse strijd om ze eraf te krijgen. De zon speelde parten en had grip op de schutters. Deze moesten het helaas afleggen om stipt 16.11. De tijd dat de voorzitter bepaalt dat het een verloren strijd is. Ze hadden ca 1800 kogels nodig om het zover te krijgen  Dus Paul kon weer in het Koningspak. De kleine vogel werd er rigoureus afgewipt door Eliza van Hal en was daar zeker als Koningin super trots op, dus toch nog een verse Koningin in de koets.

De zon liet zich van alle kanten goed zien en geen wolkje aan de lucht. Alhoewel we wel iets schaduw konden gebruiken. Het was met 32gr eigenlijk wel aan de warme kant, maar het feest heeft er niet onder geleden. We kunnen terug kijken op een super mooie Vogelwei 2019!

Iedereen bedankt hiervoor !!

Nieuwe voorzitter Sint Jans Gilde:

Op dezelfde vergadering heeft het Sint Jans Gilde unaniem gestemd op onze nieuwe voorzitter Mark Donatz. Mark neemt het stokje over van Jan en gaat proberen de aankomende jaren het Sint Jans Gilde in goede banen te leiden. Mark komt al uit het dagelijks bestuur van het Sint Jans Gilde en heeft de vacature penningmeester”vervuld.

Deze taak gaat Dick Plant overnemen. Beide heren : Succes gewenst !

Tevens zijn er ook 2 nieuwe leden bij het Sint Jans Gilde gekomen namelijk  Hans van Hierden en Jan Arend Teunissen , ook veel succes bij het Gilde !

Tijdens de voorbereiding voor de Vogelwei zijn ook Richard Spiegelenberg en Koen Spee erbij gekomen, van beide wachten we de reactie af op onze vergadering in november.